top of page
  • Writer's pictureDiëtist Vitel

Spaghetti Bolognese


Wat heb je nodig voor 4 personen?

• 500 gram mager rundergehakt

• 750 gram tomaten (uit blik)

• 300 gram volkoren pasta (ongekookt)

• 1 eetlepel olijfolie

• 2 witte uien

• 3-4 teentjes knoflook

• 1 winterpeen

• 1 courgette

• 1 prei

• 2 stengels bleekselderij

• 100 gram rucola

• Verse peterselie

• 1 eetlepel oregano

Hoe maak je het?

1. Snijd de ui, knoflook, wortel, courgette, prei, bleekselderij in stukjes.

2. Pak een grote braadpan en zet deze op het vuur. Voeg de olijfolie en het gehakt toe en bak deze op middelhoog vuur. Voeg vervolgens de ui, knoflook, wortel, courgette, prei en bleekselderij toe en laat aanfruiten.

3. Voeg daarna de tomaten, oregano en een snuf peper toe. Laat voor +- 1,5 uur heel zachtjes pruttelen. Daarna voeg je de verse peterselie toe.

4. Vervolgens pureer je de saus. Je kunt zelf bepalen in hoeverre je dit doet. Houdt je van een lekkere bite? Pureer de saus dan niet helemaal maar laat wat groente in tact.

5. Kook de spaghetti volgens de bereidingswijze. Verdeel de rucola over 4 porties over de borden, vervolgens de pasta en daarna de saus. Eet smakelijk!


Voedingswaarde per persoon:

615 kcal

15 gram vet

6 gram verzadigd vet

40 gram eiwit

70 gram koolhydraten

15 gram vezels

1 gram zout

0 views0 comments

Recent Posts

See All
bottom of page