top of page
  • Writer's pictureDiëtist Vitel

Gnocchi ovenschotel met kip


Wat heb je nodig voor 4 personen?

  • 400 gram gnocchi

  • 400 gram kipfilet

  • 1 courgette

  • 10 cherrytomaten

  • 1 witte ui

  • 400 gram gezeefde tomatenblokjes

  • 2 teentjes knoflook

  • 5 blaadjes basilicum

  • 80 gram Parmezaanse kaas

  • 1 bol mozzarella

  • 1 eetlepel Italiaanse kruiden




Hoe maak je het?

1. Snipper de ui en knoflook en fruit deze vervolgens aan in de pan met wat olie. Voeg daarna de gezeefde tomaten en tomaatjes toe en scheur de basilicum in stukjes. Voeg ook deze toe. Laat ongeveer 15 minuten inkoken op laag vuur.

2. Kook de gnocchi klaar volgens de bereidingswijze en verwarm de oven voor op 250 graden. Snijd de mozzarella in schijfjes.

3. Bak ondertussen de kip en de courgette in een pan en bestrooi deze met Italiaanse kruiden en wat peper.

4. Voeg de gnocchi, Parmezaanse kaas, kip, courgette en ¼ van de mozzarella toe aan de tomatensaus. Meng alles goed door elkaar en doe dit allemaal in een ovenschotel.

5. Bedek de schotel vervolgens met de rest van de mozzarella en zet in de oven voor ongeveer 12 minuten.


Voedingswaarde

670 kcal

28 gram vet

48 gram koolhydraten

53 gram eiwit

7 gram vezels

2,3 gram zout

6 views0 comments

Recent Posts

See All

Comments


bottom of page