top of page
  • Writer's pictureDiëtist Vitel

Sticky chicken bowl


Wat heb je nodig voor 4 personen?

  • 200 gram zilvervliesrijst (ongekookt)

  • 20 ml sesamolie

  • 2-3 teentjes knoflook

  • 1 blokje gember

  • 400 gram kippendijfilet

  • 400 gram wokgroenten

  • 4 steeltjes bosuitjes

  • 200 gram bloemkoolrijst

  • 1 theelepel chilipoeder

  • 1 theelepel kerriepoeder

  • 30 ml ketchup zonder suiker

  • 30 ml sojasaus

  • 5 ml rijstazijn

  • 10 ml honing

  • 5 gram basterdsuiker

  • 10 gram sesamzaadjes

Hoe maak je het?

1. Kook de rijst gaar volgens de bereidingswijze. Roer hier daarna 10 ml sesamolie doorheen en houd de rijst warm door een deksel op de pan te doen.

2. Rooster de sesamzaadjes in een droge pan totdat ze een beetje bruin zijn. Haal ze daarna uit de pan en zet even apart.

3. Schil de gember en knoflook en rasp deze fijn. Bak ze in de overige sesamolie.

4. Voeg daarna de kippendijen toe en bak met peper en zout in de pan totdat ze goudbruin en gaar zijn. Haal ze uit de pan en zet ze afgedekt apart.

5. Bak daarna in dezelfde pan de wokgroenten en samen met de bloemkoolrijst. Bestrooi met chilipoeder en kerriepoeder en voeg eventueel nog wat peper toe. Zet ook dit even apart in een kom weg.

6. Meng de ketchup, sojasaus, rijstazijn, honing en basterdsuiker tot een geheel. Doe de kippendijen terug in de pan en giet de saus eroverheen.

7. Laat de saus op een laag vuur inkoken zodat de kip ‘sticky’ wordt. Verdeel nu alles over 4 borden en top af met de sesamzaadjes en een beetje bosui.


Voedingswaarde:

520 kcal

20 gram vet

5 gram verzadigd vet

53 gram koolhydraten

27 gram eiwit

6,5 gram vezels

0,9 gram zout.

* Dit recept is geïnspireerd door het recept van Project Gezond.

6 views0 comments

Recent Posts

See All

Comments


bottom of page