
Wat heb je nodig voor 4 personen?
200 gram zilvervliesrijst (ongekookt)
20 ml sesamolie
2-3 teentjes knoflook
1 blokje gember
400 gram kippendijfilet
400 gram wokgroenten
4 steeltjes bosuitjes
200 gram bloemkoolrijst
1 theelepel chilipoeder
1 theelepel kerriepoeder
30 ml ketchup zonder suiker
30 ml sojasaus
5 ml rijstazijn
10 ml honing
5 gram basterdsuiker
10 gram sesamzaadjes
Hoe maak je het?
1. Kook de rijst gaar volgens de bereidingswijze. Roer hier daarna 10 ml sesamolie doorheen en houd de rijst warm door een deksel op de pan te doen.
2. Rooster de sesamzaadjes in een droge pan totdat ze een beetje bruin zijn. Haal ze daarna uit de pan en zet even apart.
3. Schil de gember en knoflook en rasp deze fijn. Bak ze in de overige sesamolie.
4. Voeg daarna de kippendijen toe en bak met peper en zout in de pan totdat ze goudbruin en gaar zijn. Haal ze uit de pan en zet ze afgedekt apart.
5. Bak daarna in dezelfde pan de wokgroenten en samen met de bloemkoolrijst. Bestrooi met chilipoeder en kerriepoeder en voeg eventueel nog wat peper toe. Zet ook dit even apart in een kom weg.
6. Meng de ketchup, sojasaus, rijstazijn, honing en basterdsuiker tot een geheel. Doe de kippendijen terug in de pan en giet de saus eroverheen.
7. Laat de saus op een laag vuur inkoken zodat de kip ‘sticky’ wordt. Verdeel nu alles over 4 borden en top af met de sesamzaadjes en een beetje bosui.
Voedingswaarde:
520 kcal
20 gram vet
5 gram verzadigd vet
53 gram koolhydraten
27 gram eiwit
6,5 gram vezels
0,9 gram zout.
* Dit recept is geïnspireerd door het recept van Project Gezond.
Comments