Truffelrisotto met biefstuk
- Diëtist Vitel
- Jan 30, 2024
- 2 min read

Wat heb je nodig voor 2 personen?
• 150 gram risotto
• 2 biefstukjes (optioneel)
• 1 courgette
• 250 gram champignons
• 40 gram rucola
• 1 witte ui
• 1 teen knoflook
• 1 bouillonblokje
• 750 ml water
• 50 gram truffel tapenade
• 1 eetlepel olijfolie
Hoe maak je het?
1. Snijd de ui, knoflook, courgette en champignons in kleine blokjes.
2. Zet een pan op het vuur met het water en kruimel hierin 1 bouillonblokje.
3. Zet een pan op het vuur en voeg 1 eetlepel olijfolie toe. Fruit hierin eerst de ui en knoflook. Voeg daarna de courgette en champignons toe.
4. Doe de risotto in de pan en bak deze mee totdat hij ‘glazig’ is. Voeg een scheutje warme bouillon toe en blijf roeren totdat dit is opgenomen door de risotto. Herhaal dit met de rest van de bouillon en kook totdat de risotto ‘beetgaar’ is. Dit zal 15-20 minuten duren.
5. Voeg beetje voor beetje de truffel tapenade toe zodat de smaak goed in de risotto kan trekken.
6. Bak ondertussen de biefstuk in een pan zonder olie of boter. Zelf bak ik biefstuk 2 minuten per kant zodat hij nog wat rauw is vanbinnen. Hoe langer je deze bakt, des te gaarder hij wordt.
7. Haal de biefstuk uit de pan en laat deze even rusten in wat aluminiumfolie. Kruid de biefstuk met wat peper en zout en snijd deze in kleine reepjes.
8. Dien de risotto op in een diep bord. Voeg 1 hand rucola toe en verdeel de reepjes biefstuk over de risotto.
Voedingswaarde:
Energie: 535 kcal
Vet: 11 gram
Koolhydraten: 65 gram
Eiwit: 36 gram
Vezels: 7 gram
Comments