top of page

Truffelrisotto met biefstuk

  • Foto van schrijver: Diëtist Vitel
    Diëtist Vitel
  • 30 jan 2024
  • 2 minuten om te lezen
ree

Wat heb je nodig voor 2 personen?

• 150 gram risotto

• 2 biefstukjes (optioneel)

• 1 courgette

• 250 gram champignons

• 40 gram rucola

• 1 witte ui

• 1 teen knoflook

• 1 bouillonblokje

• 750 ml water

• 50 gram truffel tapenade

• 1 eetlepel olijfolie







Hoe maak je het?

1. Snijd de ui, knoflook, courgette en champignons in kleine blokjes.

2. Zet een pan op het vuur met het water en kruimel hierin 1 bouillonblokje.

3. Zet een pan op het vuur en voeg 1 eetlepel olijfolie toe. Fruit hierin eerst de ui en knoflook. Voeg daarna de courgette en champignons toe.

4. Doe de risotto in de pan en bak deze mee totdat hij ‘glazig’ is. Voeg een scheutje warme bouillon toe en blijf roeren totdat dit is opgenomen door de risotto. Herhaal dit met de rest van de bouillon en kook totdat de risotto ‘beetgaar’ is. Dit zal 15-20 minuten duren.

5. Voeg beetje voor beetje de truffel tapenade toe zodat de smaak goed in de risotto kan trekken.

6. Bak ondertussen de biefstuk in een pan zonder olie of boter. Zelf bak ik biefstuk 2 minuten per kant zodat hij nog wat rauw is vanbinnen. Hoe langer je deze bakt, des te gaarder hij wordt.

7. Haal de biefstuk uit de pan en laat deze even rusten in wat aluminiumfolie. Kruid de biefstuk met wat peper en zout en snijd deze in kleine reepjes.

8. Dien de risotto op in een diep bord. Voeg 1 hand rucola toe en verdeel de reepjes biefstuk over de risotto.


Voedingswaarde:

Energie: 535 kcal

Vet: 11 gram

Koolhydraten: 65 gram

Eiwit: 36 gram

Vezels: 7 gram





 
 
 

Opmerkingen


Wat klanten zeggen over Youls

“Dankzij de begeleiding van Juul is mijn focus verschoven van afvallen en de weegschaal naar balans en een ontspannen relatie met voeding. Dit was spannend, maar heeft me veel zelfvertrouwen gegeven. Ik heb meer vertrouwen gekregen in mijn eetpatroon en maak bewustere keuzes. Ik kijk naar de lange termijn en gun mezelf iets lekkers zonder schuldgevoel. Wanneer iets niet helemaal goed gaat, probeer ik dat nu te zien als een kans om te leren in plaats van falen.”

VOLG VITEL 

  • Instagram
  • LinkedIn - Black Circle
  • TikTok

Aangesloten bij:

Telefoonnummer: 085-760 3959

E-mail: info@dietistvitel.nl         

Openingstijden:

Maandag: 

Dinsdag: 

Woensdag: 

Donderdag: 

Vrijdag: 

Zaterdag: 

Zondag: 

08:00 - 21:00

08:00 - 18:00

08:00 - 19:00

08:00 - 18:00

08:00 - 18:00

Gesloten

Gesloten

Telefonisch bereikbaar op werkdagen van 08:00 tot 17:00 uur

j.jpg

Review

Er wordt goed de tijd voor je genomen. Ook voor vragen voor of na de afspraak kan je terecht via email of whatsapp."
bottom of page