Wat heb je nodig voor 2 personen?
• 150 gram risottorijst
• 1 witte ui
• 1 teen knoflook
• 1 eetlepel Italiaanse kruiden
• Verse basilicum
• 1 eetlepel olijfolie
• 400 ml warme groente bouillon
• 250 gram cherrytomaatjes
• 1 courgette
• 50 gram Parmezaanse kaas
• 250 ml Tomato Frito
• 200 gram knoflookgarnalen
Â
Hoe maak je het?
1. Snijd de courgette in kleine schijfjes en verwarm de oven voor op 200 graden. Snipper de ui en knoflook en fruit deze aan in een pan met een eetlepel olijfolie. Voeg de risottorijst toe en bak deze mee totdat deze glazig is. Maak ondertussen ook de bouillon warm.
2. Pak een ovenschaal en doe hier de tomaatjes en courgette in en bestrooi deze met de Italiaanse kruiden. Plaats in de oven voor +- 15 minuten.
3. Voeg vervolgens de Tomato Frito toe aan de pan met risotto samen met een soeplepel bouillon en roer goed door. Als de eerste schep bouillon en de tomatensaus is opgenomen voeg je de volgende lepel bouillon toe en dit herhaal je totdat de risotto gaar is.
4. Bak de garnalen in een pan en roer de Parmezaanse kaas door de risotto heen. Roer op het laatst nog de basilicum erdoor. Verdeel de risotto over 2 borden. Top af met de garnalen en leg de courgette en tomaatjes aan de zijkant. Eet smakelijk!
Â
Voedingswaarde
Energie: 515 kcal
Vet: 21 gram
Verzadigd vet: 7 gram
Koolhydraten: 48 gram
Eiwit: 30 gram
Vezels: 7 gram