top of page
  • Writer's pictureDiëtist Vitel

TIPS OM JE GOEDE VOORNEMENS TE BEHOUDEN

Hoe houd je je goede voornemens vol?


Het nieuwe jaar is weer begonnen. Hierbij komen de goede voornemens van veel mensen weer boven water. Toch redden veel van deze voornemens het niet verder dan een paar weken of maanden.

Vaak willen mensen wel verandering in hun leven brengen, maar hebben toch nog iets nodig om ze over de streep te trekken. Het nieuwe jaar is hier een perfect voorbeeld van. Dit is het begin van een nieuw jaar en tijd voor de veranderingen.

Een paar tips zijn:

  • Maak een doel met betrekking tot MEER eten in plaats van MINDER eten. Wil je minder gaan snoepen? Dan kun je jezelf voornemen om meer fruit of groente te gaan eten als tussendoortje.

  • Schrijf voor- en nadelen op van het behalen van je doel. Doe dit vervolgens ook voor de situatie wanneer je niks zou veranderen.

  • Beperk je goede voornemens. Te veel voornemens betekent meestal ook minder kans op slagen.

  • Wees realistisch met je doelen. Bedenk doelen die je ook echt kan halen en niet een doel wat je alleen graag zou willen. Stel kleine doelen op die je grote doel helpen te behalen.


Wil je hulp bij het behalen van jouw goede voornemens? Neem dan contact met ons op via info@dietistvitel.nl of bel naar 085-7603959.

3 views0 comments

Recent Posts

See All
bottom of page