Rijst met gehakt, sperzieboontjes en paprika
- Diëtist Vitel
- Jan 30, 2024
- 1 min read

Wat heb je nodig (voor 4 personen)?
• 400 gram rundergehakt extra mager
• 300 gram basmati rijst
• 400 gram sperziebonen
• 2 witte uien
• 2 teentjes knoflook
• 1 paprika
• 1 eetlepel ketjap
• 1 theelepel sambal oelek
• 2 eetlepels chilisaus (zonder suiker)
• 1 eetlepel kerriepoeder
Hoe maak je het?
1. Zet 2 pannen met water op het vuur en laat het water koken. Kook de rijst en de boontjes apart en snijd ondertussen de witte ui, knoflook, paprika en bosui.
2. Verhit een pan met wat olijfolie. Bak hierin het gehakt rul en voeg na 2 minuten de ui en knoflook toe. Voeg daarna ook de paprika toe en giet de rijst en sperziebonen af.
3. Voeg de ketjap, sambal en chilisaus toe aan het gehakt en voeg daarna ook de sperziebonen toe. Eet smakelijk!
Voedingswaarde
Energie: 570 kcal
Vet: 15 gram
Verzadigd vet: 4,6 gram
Koolhydraten: 75 gram
Eiwit: 29 gram
Vezels: 5,7 gram
Zout: 1,7 gram
Comments