Wat heb je nodig voor 4 personen?
• 250 gram sushi rijst
• 50 ml rijstazijn
• 90 gram edamame bonen
• 1 komkommer
• 1 avocado
• 1 bosui
• 400 gram kipfilet
• 400 gram wortels/wortels Julienne
• 2 mango’s
• Sriracha mayonaise
• Zonnebloemolie
• Friteslijn
Â
Hoe maak je het?
1. Kook de sushirijst volgens de bereidingswijze gaar. Voeg hierna de rijstazijn toe en laat de rijst afkoelen op een groot bord.
2. Marineer de kip in 1 eetlepel sriracha mayonaise en 1 eetlepel zonnebloemolie en bak deze 5 minuten op hoog vuur.
3. Snijd ondertussen alle groente in reepjes en/of schijfjes. Verdeel de sushirijst over de borden en kleed aan met alle toppings.
4. Meng 1 eetlepel sriracha en 1 eetlepel friteslijn en maak aan met wat water. Meng dit goed door elkaar en verdeel dit over de borden. Top eventueel nog af met wat sesamzaad en gebakken uitjes. Eet smakelijk!
Â
Voedingswaarde:
Energie: 665 kcal
Vet: 20 gram
Verzadigd vet: 3 gram
Koolhydraten: 72 gram
Eiwit: 42 gram
Vezels: 11 gram
Zout: 1,4 gram