top of page
  • Writer's pictureDiëtist Vitel

Orzo met broccoli, courgette en kipgehakt


Wat heb je nodig (voor 2 personen)

• 1 rode ui

• 1 groentebouillon blokje

• 2 teentjes knoflook

• 400 gram broccoli

• 100 gram cherrytomaten

• 1 courgette

• 15 gram rozijnen

• 200 gram kipgehakt

• 150 gram orzo

• 20 gram geraspte Parmezaanse kaas

• 1 eetlepel Italiaanse kruiden

• 2 handjes rucola

 

Hoe maak je het?

1. Snijd de tomaatjes, rode ui, knoflook, courgette en bloemkool. Kook de orzo en voeg na 2 minuten de bloemkool toe en na 4 minuten de rozijnen. Giet daarna alles af.

2. Verhit olijfolie in een hapjespan en fruit de knoflook en rode ui. Voeg daarna het kipgehakt en de courgette toe en roerbak voor 4-5 minuten op middelhoog vuur.

3. Voeg de broccoli, orzo, rozijnen, Italiaanse kruiden en de Parmezaanse kaas toe en breng nog wat op smaak met peper. Verdeel de rucola over 2 borden en verdeel ook de orzo. Top dit af met de tomaatjes. Eet smakelijk!

 

Voedingswaarde:

Energie: 590 kcal

Vet: 12 gram

Verzadigd vet: 3,8 gram

Koolhydraten: 68 gram

Eiwit: 47 gram

Vezels: 12 gram

Zout: 2 gram

0 views0 comments

Recent Posts

See All
bottom of page