top of page
  • Writer's pictureDiëtist Vitel

Nasi met veel groenten, kip en kerrie


Wat heb je nodig voor 2 personen?

• 150 gram zilverliesrijst (ongekookt)

• 4 stuks bosui

• 400 gram Nasigroenten

• 200 gram peultjes

• 200 gram kipfiletblokjes

• 3 theelepels kerriepoeder

• 1 snuf peper

• 1 eetlepel ketjap manis

• 1 theelepel sambal oelek

• 1 eetlepel zonnebloemolie




Hoe maak je het?

1. Zet een pan met warm water op het vuur en wacht tot deze kookt. Doe hier de zilvervliesrijst voor 8-10 minuten in koken en voeg de laatste 5 minuten ook de peultjes terug.

2. Snijd ondertussen de bosui in kleine stukjes.

3. Bak de kip in een pannetje met de zonnebloemolie en bestrooi deze met het kerriepoeder en een snuf peper. Bak na ongeveer 5 minuten ook de nasigroenten en bosui mee.

4. Doe de rijst en de peultjes na het koken in een vergiet en zorg dat er zo veel mogelijk vocht uit is. Voeg dit vervolgens doe aan de pan met de kip en de groenten en roer goed door elkaar.

5. Voeg als laatste de ketjap manis en de sambal oelek toe en laat het geheel nog even op het vuur staan en roer goed door!


Voedingswaarde:

Energie: 540 kcal

Vet: 9 gram

Verzadigd vet: 1,5 gram

Eiwit: 35 gram

Koolhydraten: 70 gram

Vezels: 11 gram

Zout: 1,5 gram


1 view0 comments

Recent Posts

See All
bottom of page