top of page
"Diëtistenpraktijk Vitel biedt hulp bij het veranderen van jouw levensstijl. Samen kunnen we werken aan een vitale verbetering van het gehele plaatje."

Tarieven 

Vergoeding Diëtist

De diëtist is voor 3 uur opgenomen in de basisverzekering. Daarnaast kunt ook nog aanvullend verzekerd zijn. Deze vergoeding wordt verrekend met het eigen risico. Bekijk voor uw vergoeding uw polis goed na of neemt contact op met uw zorgverzekeraar. (https://www.independer.nl/zorgverzekering/vergoedingen/dieetadvisering.aspx)

Het jaarlijkse minimale eigen risico bedraagt in 2024 €385,00. Het eigen risico voor de dieetadvisering bedraagt ongeveer €225,00 (kosten van 3 uur) per jaar.

 

Indien u diabetes, COPD of CVRM (een verhoogd risico op of aanwezigheid van hart- en vaatziekten en overgewicht met risicofactoren als verhoogd cholesterol en hoge bloeddruk) heeft, kan het zijn dat de kosten van de diëtist worden vergoed vanuit een ketenzorg organisatie. De diëtist en uw huisarts weten of dit ook voor u geldt. In dat geval betaalt u geen eigen risico.

 

De prijzen hieronder zijn een schatting, de kosten kunnen verschillen per zorgverzekeraar. Diëtistenpraktijk Vitel is aangesloten bij alle zorgverzekeraars, PrimaCura en Jeroen Bosch Huisartsen.

Vitel_042_20211008_IMG_8774.jpg

Geen verwijzing nodig!

Voor het maken van een afspraak heeft u geen verwijzing nodig van uw arts of specialist. Zonder verwijsbrief komen mag van alle verzekeraars. 

Eerste consult

Het eerste consult duurt ongeveer 60 minuten. Daarnaast wordt er tijd gerekend voor administratiewerkzaamheden, het berekenen van uw voeding(sadvies) of eventuele rapportage aan uw verwijzend dokter of specialist (15-30 minuten). 

Dit consult bedraagt: €97,5 - €120,00.

Vervolg consult

Een vervolgconsult duurt 15 tot 30 minuten. Ook hier kan extra tijd gerekend worden voor administratiewerkzaamheden, het berekenen van uw voeding(sadvies) of eventuele rapportage aan uw verwijzend doktor of specialist. 

Dit consult bedraagt: €17,50 - €40,00. 

Telefonisch consult 

Afspraken kunnen ook telefonisch worden uitgevoerd. Een telefonisch consult duurt 15 minuten. Er kan extra tijd gerekend worden voor administratiewerkzaamheden. 

Dit consult bedraagt: €17,50-€20,00.

Huisbezoek

Wanneer u niet in de mogelijkheid bent komen wij graag bij u thuis. om deze extra kosten vergoed te krijgen, kunnen we u vragen om een verwijzing van de huisarts.
De extra kosten bedragen: €15,00-€20,00.

Online consult

Afspraken kunnen ook online worden verzorgd. De duur van een online consult hangt af van het soort consult. Er kan extra tijd gerekend worden voor administratie werkzaamheden, het berekenen van uw voeding(sadvies) of eventuele rapportage aan uw verwijzend doktor of specialist. 

Een online consult vindt plaats via EvryBeeldbellen. Dit is een programma waarmee we efficiënt en persoonlijk contact met u op kunnen nemen online. U hoeft geen ervaren computergebruiker te zijn om te beeldbellen. Het is makkelijk te gebruiken en voor u als cliënt is het niet meer dan 1 druk op de knop. Als de afspraak is gemaakt, krijgt u via de e-mail een eenmalige link die u kunt activeren op het afgesproken tijdstip. Neem plaats in de online wachtkamer en wacht tot de diëtist u komt ‘halen’. 

Dit consult bedraagt:

Intake: €97,5 - € 120

Vervolg consult: €17,50 - €40,00

Voor wie is de online begeleiding?

  • Voor iedereen die liever coaching op afstand heeft. 

  • Voor mensen die niet mobiel zijn. 

  • Voor mensen die weinig tijd hebben. 

  • Voor mensen die vaker een contactmoment willen hebben. 

  • Voor mensen die te ver weg wonen van 1 van onze praktijken. 

Verhindering

Bent u verhinderd en wilt u de afspraak verzetten? Dat is mogelijk, mits u dit 24 uur van tevoren doet. Afspraken die niet tijdig worden afgezegd of verzet, worden in rekening gebracht. U ontvangt een factuur van €20,00. Deze wordt niet vergoed door de zorgverzekeraar. Meld u daarom tijdig af of een factuur te voorkomen. 

Afmelden kan per e-mail, telefoon of WhatsApp. Ook kunt u een voicemail achterlaten met naam en de tijd van de afspraak. Zie ook de algemene voorwaarden.

Belastingaftrek van dieetkosten 

In bepaalde gevallen kunt u voor de kosten van een dieet een beroep doen op extra belastingaftrek. Raadpleeg hiervoor uw belastingadviseur of de belastingdienst (http://www.belastingdienst.nl/wps/wcm/connect/bldcontentnl/belastingdienst/prive/relatie_familie_en_gezondheid/gezondheid/aftrek_ziektekosten/>)

Vitel_027_20211008_IMG_8500.jpg
bottom of page