Het is heerlijk om met dit warme weer lekkere eigengemaakte soep te eten. Het is makkelijk om groenten te gebruiken om je soep mee te binden en om je soep op smaak te brengen met minder zout. Hieronder een recept voor heerlijke courgette soep!
Ingrediënten voor 6 personen
- 3 courgette
- 2 uien
- 2 rode uien of 1 prei
- 2 teentjes knoflook
- 1 el. olie
- 1 bouillonblokje
- 1/1,5 liter water
Snij de ui in halve ringen en pers de knoflook. Snij courgette in plakjes en vervolgens in kwartjes. Bak de knoflook en ui even kort in de pan. Voeg vervolgens de courgette toe en bak deze even kort mee.
Voeg vervolgens 1 liter water en het bouillon blokje toe aan de pan. Voeg eventueel wat peper en/of chilivlokken toe op de soep iets meer pit te geven. Laat dit geheel een kwartiertje koken. Mix de soep vervolgens door elkaar met een staafmixer.
Snij de prei of ui in halve ringen en voeg deze na het mixen aan de soep toe. Voeg eventueel nog wat extra water toe als er veel verloren is gegaan tijdens het koken. Laat het geheel nog 5 minuutjes koken en dan is de soep klaar!
Eet smakelijk!
Liefs,
Vitel
Voedingswaarde per portie:
Kcal: 80
Koolhydraten: 10 gram
Eiwit: 20 gram
Vet: 12 gram
Verzadigd vet: 2,0 gram
Voedingsvezels: 13 gram
Zout: 0,9 gram zout
Comentários