Macaroni
- Diëtist Vitel
- Jan 30, 2024
- 1 min read

Wat heb je nodig voor 2 personen?
• 400 gram Italiaanse roerbakgroente
• 1 eetlepel Italiaanse kruiden
• 50 ml gezeefde tomaten passata (mag ook meer)
• 2 eetlepels tomatenketchup 30% minder suiker
• 150 gram (ongekookte) volkoren macaroni
• 160 gram mager rundergehakt
• 2 handjes rucola
• +- 10 cherrytomaten
• 1 eetlepel olijfolie
Hoe maak je het?
1. Bak het gehakt in een pan gaar en voeg daarna de groente. Kook ondertussen de macaroni gaar volgens de bereidingswijze.
2. Voeg de gezeefde passata, tomaten ketchup en Italiaanse kruiden toe en meng alles goed met elkaar. Laat even +- 5 minuten pruttelen.
3. Voeg als laatste de macaroni toe en de cherry tomaten. Bekleed 2 borden met een handje rucola en verdeel hier de macaroni over. Eet smakelijk!
Voedingswaarde
Energie: 530 kcal
Vet: 16 gram
Verzadigd vet: 5 gram
Koolhydraten: 60 gram
Eiwit: 30 gram
Vezels: 11 gram
Zout: 0,6 gram
Comentarios